Kuusamon kylien yhteisten vesialueiden osakaskunta

Kalastus

Suomessa on erinomaiset mahdollisuudet nauttia luonnosta ja siellä liikkumisesta jokamiehenoikeudella. Jokamiehenoikeudella on mahdollista liikkua luonnossa riippumatta siitä, kuka alueen omistaa ja tästä ei tarvitse maksaa mitään. Jokamiehenoikeudella ei kuitenkaan saa aiheuttaa alueen omistajille haittaa tai häiriötä.
Jokamiehen oikeuksiin kuuluu myös mahdollisuus harrastaa perinteistä onkimista sekä pilkkimistä ilman kalastuslupia. Jos muunlaista kalastusta haluaa tehdä, tarvitsee jokaisen 18 – 64 vuotiaan omata vähintään valtion kalastonhoitomaksu, joka oikeuttaa käyttämään yhtä viehettä (esim. virvelöinti tai muu vapakalastus).
Jos kiinnostus on vielä monipuolisempaan kalastuksen harrastamiseen, tulee kalastajalla olla myös vesialueiden omistajien vaatimat kalastusluvat erilaisille pyydyksille ja viehekalastukselle.

Kuusamo tarjoaa monipuoliset kalastusmahdollisuudet eri vuodenaikoina; myöhäisestä syksystä kevääseen voi pilkkiä, kesällä ja syksyllä vetouistella, virvelöidä, heitellä perhoa, mato-onkia, pyytää verkolla tai halutessaan osallistua vaikka nuotanvetoon.

Kuusamossa on laajoja, koskemattomia erämaavesistöjä, jotka sijaitsevat usein hyvien kulkuyhteyksien päässä. Monilla kalastuspaikoilla on myös laavuja kalamiesten käyttöön.

Kalastus on koko perheen yhteinen luontoretki. Pienimmätkin voivat kokea onnistumisen iloa punaisen onkikohon värähdellessä veden pinnalla alas ja ylös ja viimein pulskean raitapaidan noustessa saaliiksi.

Kuuluisilla jokialueillamme voi kalastaa ylävirtaan nousevia suurtaimenia, kuohuvien koskien salskeita harjuksia ja rauhallisten nivojen suuria siikoja.

Voit suodattaa karttanäkymää, klikkaamalla ikonia

Koillismaan Kalatalousalue

Y-tunnus 2996023-2

Keskuskuja 1 C 12
93600 Kuusamo

ProAgria Oulu ry - Oulun Kalatalouskeskus

Toiminnanjohtaja
Heikki Tahkola
+358 40 747 7652
heikki.tahkola@proagria.fi 


Kalatalousneuvoja
Jarmo Tuukkanen
+358 45 657 8709
jarmo.tuukkanen@proagria.fi

© Koillismaan kalatalousalue | web by digi- ja mainostoimisto Davas