Poussunkoski


Tietoa kalastusluvista ja myyntipaikoista täältä...

 

Poussunkosken luvat voit ostaa myös verkkokaupasta täältä...

 

 

Poussunkosket tunnetaan komeista siioistaan, taimenistaan ja harjuksistaan.

 

Poussunkoski on erinomainen urheilukalastuskohde myös liikuntarajoitteisille. Poussun rakenteet mahdollistavat kalastamisen pyörätuolista käsin. Heittolaituri, inva-puucee, nuotiopaikka, ruokailukatos ja veneen lasku-/nosto paikka on rakennettu pyörätuolilla liikkuvia silmällä pitäen. Poussunkosken lisäksi myös Käylänkoskellä liikkuminen pyörätuolilla on mahdollista erilaisia kulkutasoja pitkin.


Poussunkoskella kunnostus on keskittynyt pääosin Poussuntien sillan alavirran puolelta löytyvään koskeen, johon on aikaansaatu veneväylä vesiretkeilijöiden turvallisuutta silmällä pitäen. Ylävirran nivoja aina Iijärven luusuasta löytyvälle pohjapadolle asti on kivetty uudelleen ja tehty suisteita.

Kalalle vaikkapa ympäri vuoden

Osakaskunnan päätöksellä muista Kuusamon koski- ja virtapaikoista poiketen kalastus Poussussa on sallittu ympäri vuoden pois lukien kalastuslaissa määrätyt rauhoitusajat, joita ovat mm. taimenen ja harjuksen kuturauhoitukset.


Kalastusluvista saatavat tulot käytetään pääosin kalaistutuksiin, joita ovat taimenen, siian ja harjuksen poikasistutukset. Osakaskunnan vastuulle jää myös paikan ylläpitäminen, johon sisältyvät alueen yleinen kunnossapito sekä roska- ja polttopuu huolto.