KEronsalmi


Keronsalmen laavu, 
Kerojärvi

Kerontie 78, Kuusamo

 

Valtion kalastuksenhoitomaksu ja Irnin viehekalastuksen yhtenäislupa.

Kalastuspien myyntipisteet löydät täältä...

 

alt

 

Sijaitsee säännöstellyn Kerojärven yläjuoksulla, pohjapadon läheisyydessä. Iijoen vesistön latvavesiä. Alueella on hyvä laavu, veneenlaskuramppi ja runsaasti pysäköintitilaa. Kohde on hyvä omatoimiselle retkeilijälle ja onkikalastajalle. Saalisvarmuutta parantaa virvelillä heitettävä onkilaite. Sijaitsee aivan asfalttitien varrella ja on rauhallinen kohde lähellä Kuusamon suurpetokeskusta Etelä-Kuusamossa.

 

Veden laatu on hyvä ja se soveltuu juomavedeksi. Vesi on sävyltään ruskeahkoa. Veden korkeus vaihtelee säännöstelyn vuoksi.

 

Tasokoordinaatit:

ETRS-TM35FIN-tasokoordinaatit: N 7287408 E 605579

Ajo-ohje

Kuusamon keskustasta, Ouluntien ja Kajaanintien risteyksen liikenneympyrästä (Karhuntassulta). Aja etelään Kajaanin suuntaan 29 km, josta vasemmalle Murtovaaraan. Murtovaara/ Hossa tietä 9 km, jossa oikealla kohde Keronsalmi. Kohteessa silta ylittää Murtovaarantien ja laavu löytyy sillasta alajuoksuun noin 200 metrin päässä.

 

Pyydettävät kalalajit

Kohde on parhaimmillaan onkimiseen ja heittokalastukseen. Saalis paranee, mikäli käytettävissä on vene. Mikäli onkii rannalta, on syytä varata mukaan mahdollisimman pitkä onkivapa (vähintään 6-metrinen).

Veneenlaskurampin edustalla on ”poterossa” usein säyneitä ja ahvenia. Kalat liikkuvat jonkin verran koko rantaosuuden tuntumassa, joten on järkevää hieman etsiä kalaparvia. Korteikkoiden laidat ovat hyviä hauen lymypaikkoja, tosin ne ovat helpoimmin tavoitettavissa veneellä.

 

Talvella on oltava erityisen varovainen heikkojen jäiden vuoksi, koska alueella on kovat virtaukset.

 

Muut palvelut

Opaspalveluita saatavana paikallisilta yrityksiltä.

Myös charter-venekalastus on mahdollista.

Laavulla on hyvä tulipaikka, makkaranpaistovälineineen.

Hyvä veneenlaskuramppi