Kuusamo kutsuu kalastusapajille


Kuusamo tarjoaa monipuoliset kalastusmahdollisuudet eri vuodenaikoina; myöhäisestä syksystä kevääseen voit pilkkiä, kesällä ja syksyllä vetouistatella, virvelöidä, heitellä perhoa, mato-onkia, pyytää verkolla tai voit halutessasi osallistua vaikka nuotanvetoon. Kuusamossa on laajoja, koskemattomia erämaa vesistöjä, jotka kuitenkin useimmiten ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä. Monilla kalastuspaikoilla on rakennettuja laavuja, joita voi käyttää kalastusretkillä.

 

Kalastus on myös koko perheen yhteinen luontoretki, jossa pienimmätkin voivat kokea punaisen onkikohon värähtelyn ja vedon pinnan alle ja takaisin ylös pulskea raitapaita ahven koukussa. Kuuluisilta jokialueiltamme voit kalastaa ylävirtaan nousevia suurtaimenia, kuohuvien koskien salskeita harjuksia ja rauhallisten nivojen suuria siikoja.

Petäjälammen Turistimajat


altPetäjälammen Turistimajat on Kuusamon Tropiikin läheisyydessä sijaitseva mökkimajoitusta tarjoava yritys. Mökit sijaitsevat Petäjälammen ja Saunajärven rannalla, uusimpana 2012 valmistunut tasokas mökki. Yritys vuokraa veneitä Saunajärven rannasta. Saunajärvi tarjoaa erinomaisen kalastuskohteen perheille.

Mato-ongintaa ja virvelöintiä on helppo harjoittaa rannalta ja veneestä. Alueella on myös tulipaikka ja mahdollisuus vuokrata venettä sekä laadukasta majoitusta.

Saunajärven pääasiallinen saalis muodostuu ahvenista ja särjistä. Lisäksi järvessä kookkaita haukia ja saattaapa taitavan kalamiehen siiman päähän tarttua myös harjus!

Kalastuspaikan osoite:
Saunajärventie 61, 93600 Kuusamo

N 7322298  E 597363

Kuusamon Karhuntassusta 6 kilometriä Rukan suuntaan. Petäjälammen Turistimajojen toimisto sijaitsee risteyksestä oikealle osoitteessa Petäjälammentie 2 (avoinna kesäisin) ja omatoiminen kalastuskohde sijaitsee risteyksestä vasemmalle, josta vanhaa 5-tietä 100 metriä ja siitä vasemmalle 250 metriä Saunajärven rantaan (osoitteessa Saunajärventie 61). 
 

  • leirintäaluepalvelut
  • vene- ja kanoottivuokraus
  • saaliin käsittelymahdollisuus (perkauspöytä)
  • opaspalvelut
  • tulipaikka
  • henkilökunnan/ oppaan kielitaito suomi ja englanti
  • omatoimisen kalastajan ”ottipaikka”-opastus
  • saunomismahdollisuus etukäteen varattuna (rantasauna parhaimman ottipaikan vieressä)

 

Pyydettävät kalalajit
petajalampi3Mato-ongella helpoimmin saatavia kalalajeja ovat ahven ja särki. Saunajärven rannasta on helppo onkia mato-ongella. Veneen vuokraaminen antaa hyvän lisämahdollisuuden saada saalista. Vuokrahinta 50 € (sis. alv 23%) vuorokausi, hinta sisältää pelastusliivit.

Virvelöijälle parasta saalista ovat ahvenet ja hauet. Rannasta heittämällä voi saada hyvänkin kokoisen hauen. Veneen vuokraaminen antaa hyvän lisämahdollisuuden saada saalista. Vuokrahinta 50 € (sis. alv 23%) vuorokausi, hinta sisältää pelastusliivit.

Sattumasaaliiksi kalastaja voi saada harjuksia. Etenkin vesistön virtaavalla osuudella Saunajoella on pienehköä harjusta. Talvella ei ole ollenkaan harvinaista, että pilkkimies saa saaliikseen harjuksen tai siian.

Läheisyydessä sijaitseva Pieni Helilampi on Kuusamon Uistimen edustalla oleva kirjohen istutuslampi. Luvat ja kalastusvälineet sekä -vinkit saa suoraan Kuusamon Uistimen myymälästä. Petäjälampi on kirjolohen istutuslampi, johon luvat saa Petäjälammen Turistimajoilta.

 

Mökkivuokraus
Laadukkaita mökkejä vuokralla Petäjälammen ja Saunajärven rannalla sekä kelomökkimajoitusta Kuusamon Rukalla, rinteiden välittömässä läheisyydessä.

 

petajalampi2petajalampi1


Tiedustelut:
Pasi Kallunki
Puh. 040 737 9751
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.